Werktuigbouwkunde

Installaties en machines goed in beeld

Bij productieprocessen wordt er vaak gebruikt gemaakt van diverse installaties en systemen: piping, instrumenten en tanks maar ook semblagelijnen, transportbanen en luchtbehandeling.

Met al die werktuigen, machines, installaties, verdiepingen en ruimtes worden gebouwen complexe systemen die goed in kaart gebracht moeten zijn door middel van technische tekeningen.

Het actueel houden van technische tekeningen en bouwkundige onderleggers is onze specialiteit. Wij beseffen dat voor gebouweigenaren en beheerders een actueel technisch beeld van uw gebouw(en) en faciliteiten essentieel is voor allerlei beheer-, onderhouds- en productieprocessen.

Vaak is het niet genoeg machines, piping en instrumenten in 2D weer te geven. Wanneer complexe systemen terug gebracht worden naar platte tekeningen is de situatie niet meer waarheidsgetrouw en wordt de kans op clashes groter.

ReviCAD maakt gebruik van 3D Pointclouds om complexe installaties goed in beeld te krijgen. Van deze 3D Pointclouds modelleren wij As-Built werktuigbouwkundige modellen. Deze modellen zijn ideaal om te gebruiken als clash-controle maar ook als masterbestand voor dynamische PI&D’s en isometrische schema’s.

En natuurlijk zijn alle werktuigbouwkundige modellen integreerbaar in bouwkundige modellen en onderleggers. Zo krijgt u uw gehele installatie overzichtelijk en volledig in beeld.

Wilt u uw machines en werktuigen in kaart laten brengen of laten integreren in een bouwkundige onderlegger? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.