Werktuigbouwkunde

Installaties en machines goed in beeld

Vaak is het niet genoeg machines, piping en instrumenten in 2D weer te geven. Wanneer complexe systemen terug gebracht worden naar platte tekeningen is de situatie niet meer waarheidsgetrouw en wordt de kans op clashes groter.

ReviCAD maakt gebruik van 3D modellen om complexe installaties goed in beeld te krijgen. Om een 3D model op te zetten, maakt ReviCAD (voor bestaande bouw) vaak gebruik van 3D Pointclouds. Door middel van deze Pointclouds modelleren wij As-Built werktuigbouwkundige modellen. Deze modellen zijn ideaal om te gebruiken als clash-controle maar ook als masterbestand voor dynamische PI&D’s, isometrische schema’s en werktekeningen.

Bij nieuwbouw wordt er gebruik gemaakt van de modellen die aangeleverd worden door de opdrachtgever.

Natuurlijk zijn alle werktuigbouwkundige modellen integreerbaar in bouwkundige modellen en onderleggers. Zo krijgt u uw gehele installatie overzichtelijk en volledig in beeld.

Bij productieprocessen wordt er vaak gebruikt gemaakt van diverse installaties en systemen: piping, instrumenten en tanks maar ook semblagelijnen, transportbanen en luchtbehandeling.

Met al die werktuigen, machines, installaties, verdiepingen en ruimtes worden gebouwen complexe systemen die goed in kaart gebracht moeten zijn door middel van technische tekeningen.

Het actueel houden van technische tekeningen en bouwkundige onderleggers is onze specialiteit. Wij beseffen dat voor gebouweigenaren en beheerders een actueel technisch beeld van uw gebouw(en) en faciliteiten essentieel is voor allerlei beheer-, onderhouds- en productieprocessen.

De term installatietechniek omvat allerlei installaties, welke ons in het dagelijks leven bijna niet meer opvallen. Maar wat wij ook ondernemen, het is allemaal mogelijk door de ontworpen technische installaties. Installatietechniek is onmisbaar in onze samenleving.

Installatietechniek is een term voor verschillende technieken, welke verbonden zijn aan de industrie, utiliteit en (woning)bouw, zoals werktuigbouwkundige, klimaat en sanitaire installaties.

ReviCAD zorgt ervoor dat de ontworpen installaties op tekening verwerkt worden, zodat de monteurs de installatie passend kunnen bouwen.

Veelal worden de tekening in 3D opgezet, dit zorgt ervoor dat, als alle partijen in 3D werken, de clashes er van tevoren uitgehaald kunnen worden. Het grote voordele hiervan is dat de monteur minder problemen constateert en sneller de installatie kan monteren.

Wilt u uw machines en werktuigen in kaart laten brengen of laten integreren in een bouwkundige onderlegger? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.