3D scannen & BIM

3D scannen is de meest efficiënte manier van precies inmeten. Met de krachtige en nauwkeurige Faro M70® scanner is ReviCAD B.V. in staat uw bouwwerk, installatie of terrein zeer nauwkeurig in beeld te brengen. De laserscanner meet per seconde honderdduizenden punten in, die omgezet worden naar een zeer functionele pointcloud.

De medewerkers van ReviCAD zijn intern opgeleid en gekwalificeerd om de scanner te bedienen tijdens uitvoering en om de pointclouddata te interpreteren en te verwerken. Op basis van het te scannen type bouwwerk of installatie stelt ReviCAD van te voren een scanprojectie op, die precies in kaart brengt wat voor uw organisatie belangrijk is.

Is er een wijziging aan uw bouwwerk of installatie? Geen probleem. ReviCAD scant het nieuwe gedeelte in en koppelt dit aan de bestaande pointcloud. Zo kunt u zowel de vroegere als de huidige situatie gemakkelijk inzien. Ook verzorgd ReviCAD tussentijdse scans, zodat u de progressie van uw (bouw)werkzaamheden kunt volgen en maten in het veld kunt controleren. Zo kunt u direct zien of de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd.

Na de 3D-scans verzorgt ReviCAD B.V. een uitgebreide pointcloud waarin uw bouwwerk nauwkeurig en As-Built beschikbaar is. U kunt de pointcloud gebruiken om meetwerk te verrichten en hoogtemodellen te maken, en als onderleggers voor diverse tekeningen. ReviCAD B.V. helpt u hier graag bij. Vraag naar de mogelijkheden hoe u uw pointcloud kunt inzetten bij het vervaardigen van technische tekeningen en bij BIM.

  • Afstandsnauwkeurigheid tot ±3 mm
  • Bereik van 0,6 tot 70 m
  • HD-foto-overlay in kleur tot 165 megapixel

Heeft u bouwkundige tekendiensten nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.